Jim Depaepe geslaagd in simultaan tegen 13 spelers

7 november 2020: Geslaagd !!!
Door de tweede covid-golf worden we weer gedwongen achter de computer te gaan zitten voor online competities. Naast 7 jeugdspelertjes van WDC had ook de WDC en nationale top zich ingeschreven om clubgenoot Jim partij te geven. De nummers 1 en 2 van het recente Belgisch kampioenschap, samen met opkomend jeugdtalent Wout Vanneste werden geflankeerd door drie toppers van de zusterclub uit Tilburg. Voorwaar een hele uitdaging om tegen dit zestal voor de nodige vijf punten te zorgen om in de opdracht van 70% te slagen. 

Nationaal kampioen Hein De Cokere verraste Jim na een blunder met een zesklapper in een combinatie van zeven tijden. Zeker eens naspelen en genieten.
In een simultaan 13 borden in het oog houden leidt wel eens tot foutjes maken. Tegen Wout was dit het geval in zet 22 met 38-22. Dit moet je Wout niet aanbieden. Met een damoffer combineerde hij naar doorbraak. Dit kon Jim nog verhinderen ten koste van twee schijven. Daarna ging het echter van kwaad naar erger en maakte Jim vooral bij gebrek aan controletijd door de vele spanningen op de andere borden nog een paar foute zetten. Wout liet de prooi niet meer ontsnappen en werkte het eindspel perfect af. Nadat ook Stijn Kindt Jim op de knieën dwong door een bres te slaan in de omsingeling van Jim, zag het er niet zo goed uit, maar Jim wist zijn vel te redden door twee knappe zeges en een taaie remise tegen de Nederlandse delegatie.

De jongste jeugd was nog niet bestand tegen de talenten van regerend nationaal kampioen blitz en speelde (nog) geen rol van betekenis in deze simultaan die geprogrammeerd stond als voorbereiding op het verdedigen van die titel op het nationaal kampioenschap blitz van 11 november Dit is helaas afgelast waardoor Jim nu ook zonder spelen nog de titel verder kan dragen. Hopelijk is 2021 een beter jaar waar we elkaar op een echt bord partij kunnen geven.
 

Speellokaal: VBS De Watermolen Watermolenwal 16 te 8501 Heule  -  laatst bijgewerkt: 28-01-2023