Jeugdkersttoernooi 's Hertogenbosch 28 december 2017

Heulse jeugd haalt vrij goede resultaten

Tijdens de kerstvakantie zijn er in Nederland tal van kerst-, oudejaars- en nieuwjaarstoernooien, een goeie gelegenheid om met onze jeugdspelers eens naar het Jeugd kersttoernooi in Den Bosch van damvereniging Heijmans Excelsior te trekken. 
Vier van onze jongens vonden een gaatje in hun drukke agenda om de verre uitstap te maken. Met nog wat coaches, supporters en chauffeurs bestond de delegatie uit drie wagens. De ring rond Antwerpen vormde gelukkig geen probleem, zodat we in iets meer dan twee uur ter plaatse waren.

De spelers werden ingedeeld in vier groepen cadetten, minicadetten, hopes en beginners.
Wout Vanneste en Ibe Demasure mochten aansluiten bij de minicadetten of pupillen, die het tevens ook tegen de cadetten moesten opnemen. Mylan Albers en Tieme Sabbe Tack kregen een plekje bij de hopes of welpen.
Het toernooi bestond uit 9 ronden zwitsers, wat betekent dat hoe meer punten je hebt, hoe sterker je tegenstander in de volgende ronde is. Het principe is dat je altijd speelt tegen iemand met evenveel punten.

Ons kwartet startte fantastisch met liefst 5 punten in de eerste ronde en zelfs een acht op acht in de tweede ronde. De toon was gezet, het kaf van het koren gescheiden en vanaf nu was het knokken voor ieder puntje.

Zeer opvallend was de super sterke prestatie van Tieme. Geconcentreerd met een koptelefoon als geluidsdemper liet hij zich niet afleiden en wist maar liefst 5 partijen te winnen. Fantastisch, plus 1. Met een zesde plaats op 30 deelnemers overtrof hij iedereen en zeker zichzelf. Bravo Tieme.

Milan zakte na de winst in de tweede partij eventjes weg, maar kon zich nog revancheren om uiteindelijk met 6 punten op een 14e plek bij de welpen te eindigen.

Wout startte met een 3 op 4, maar nam iets te veel risico's daarna in zijn drang naar winst. De veer was gebroken. Gelukkig wist hij zich op het einde nog te herpakken om toch nog 11e te eindigen bij de pupillen.

Ibe was weer flink op dreef. Na dubbele winst moest hij in de derde ronde zijn meerdere erkennen tegen Ivar Smijers, de latere toernooiwinnaar met het maximum van 18 punten. Ibe draaide voortdurend mee op de eerste borden en miste jammerlijk net het podium en de bekers door een uitschuiver in de slotronde. 

We mogen concluderen dat alle vier de spelers goed presteerden en tevreden mogen terugkijken op hun Nederlands avontuur.

Bijzondere dank aan Els en Evelyne die instonden voor het vervoer.

Speellokaal: VBS De Watermolen Watermolenwal 16 te 8501 Heule  -  laatst bijgewerkt: 01-09-2020