De jeugdkampioenen 2016

De jeugdkampioenschappen 2016 werden deze week afgesloten met een tweekamp bij de junioren tussen de broers Stijn en Wouter Kindt van WDC Heule. Stijn had genoeg aan twee partijen om de titel binnen te halen. 

Bij de U17 of cadetten won Bert Van hauwermeiren van Phenix Kortrijk de tweekamp tegen clubgenoot Maxime Egels.

In de reeks U11 (Hopes) zitten een stapel beginners. Ze moeten nog veel leergeld betalen, maar mochten toch al ervaren dat competitie leuk en spannend kan zijn. We verwachten dat die groep vlug vorderingen gaat maken en de ouderen heel snel partij zal geven op het scherp van de snee.
Winnaars werden Mathé Geeraert (Kortrijk) en Isa Demasure (Heule)
Merkwaardig bij de meisjes was dat alle drie de speelstertjes met evenveel punten eindigden. Isa haalde het slechts nipt door het grootst aantal overwinningen.

Bij de U14 (minicadetten) zijn we heel blij dat we eindelijk ook weer meisjes achter het bord krijgen. Eline Dejonckere haalde het in de tweekamp van Nora Dekyvere, beiden WDC Heule.

De jongens U14 zorgden voor de hoofdact. In een dubbele ronde gespreid over drie dagen bleef Ibe Demasure de baas over zijn clubgenoten. Het bleef spannend tot de laatste partij en zet. Robbe Pareit kon de bakens niet meer verzetten en accepteerde sportief het remise aanbod in een heel voordelige stand voor Ibe. Misschien volgt zondag tijdens het BK rapid al de revanche. Wie weet.

Namens de KBDB dank aan WDC Heule dat de jeugdkampioenschappen dit jaar voor de 20ste opeenvolgende keer organiseerde.

 
 
 
 
 
 
Speellokaal: VBS De Watermolen Watermolenwal 16 te 8501 Heule  -  laatst bijgewerkt: 20-10-2021